20 87 07 40

den åbne kloakrende omdannes til
et smukt vandløb

Læs mere her

Grå Okse

Otte ungarske Grå Okse- tyre blev i juni 2009, udsat i Slugten ved Sjælsø i Rudersdal Kommune, som en del af naturplejen i området.

Det er første gang man i Danmark kan opleve dette prægtige dyr, som stammer fra Ungarn, hvor den grå okse har været en del af det ungarske landskab i over tusinde år, og nu står som symbol for den ungarske naturpleje. En del forskere mener at oksen er den direkte efterkommer af den europæiske urokse. Racen er karakteristisk med sine imponerende horn, der kan opnå en længde på over en meter.

Tyrene er importeret direkte fra Hortobágy Nationalpark i Ungarn af Bio-Trade ApS v/ Károly Szentirmay, hvor de ses året rundt i vældige flokke på åbne vider, i flokke på op til to til tre hundrede individer. Naturplejen med de grå okser har fra den første dag været en stor succes. Både med hensyn til den praktiske naturpleje, og ligeledes blandt publikum. Folk har fundet racen utrolig fascinerende og interessen har været stor.

Tilmed i så høj grad, at man hellere har villet nyde dyrenes tilstedeværelse end at smage på deres udsøgte kød. Racen eksisterer ingen andre steder i Danmark og giver Slugten et særpræg og en endnu større værdi. De grå okser nyder i vinterhalvåret både at kunne gå i læ samt drikke ved den frostsikrede vandpost. Rudersdal Kommune samarbejder med dyrenes ejer; Károly Szentirmay, der står for fodring og pasning af okserne i vinterperioden. Racen er en ekstensiv race, dvs. at dyrene befinder sig udendørs året rundt, og her i vinterhalvåret gror en tyk og varm vinterpels. De er vandt til et endnu barskere klima end vi kender det her i Danmark, da vejrforholdene er væsentligt hårdere i Ungarn, hvor dyrene kommer fra.

 

Oksekød fra den Grå Okse sælges i kvarte dele. Ønskes yderligere information samt tilbud, kontakt Károly Szentirmay på kontakt@bio-trade eller tlf.: 20 87 07 40.

 

Kontakt os

View the embedded image gallery online at:
https://bio-trade.dk/artikel/gra-okse.html#sigProIdfaa139fefb

Sø og vandløb

Gartneri

Risflet & Kantsikring

Bjørneklo

Grå Okse

Vandbøffel

Indhold i Grå Okse

Se tabeller for indholdet i grå oksekødet nedenfor